4 причини да спрете да се оплаквате от съпруга си

Разбира се, чудесно е, че искате да направите връзката си по-хармонична и да се опитате да направите съпруга си по-добър, доколкото можете. Но защо си мислите, че като се оплаквате на приятелите, съседите и роднините си от него, ще постигнете целта си?

Има поне 5 причини, поради които не трябва да „вадите кирливите му ризи“ на обществени места“.

Причина 1. Думите формират мисли

Независимо дали ви харесва или не, изречената дума се възприема от нашия мозък като обективна реалност. И ако дори на шега наречете съпруга си глупак, след известно време рискувате наистина да се убедите, че той не е много умен, защото несъзнателно ще търсите потвърждение на този факт.

И ако редовно се оплаквате, че вашият съпруг не ви обръща внимание, бъдете сигурни: Вселената ще чуе думите ви и ще направи всичко, за да ги изпълни! След известно време вие ​​сами ще започнете да мислите: ако той е такъв и такъв, тогава защо да живеете с него?!

Причина 2. Унищожаване на репутацията

Оплакванията от вашия съпруг ще формират у слушателя негативна нагласа към него.

Може би по-късно дори много ще съжалявате, че сте „изградили“ на съпруга си такъв образ. А и сянката на съмнителната репутация на вашия съпруг със сигурност ще падне върху вас.

Помислете сами: как може една самодостатъчна, интелигентна, красива и така нататък жена да живее до такова чудовище. Вашите познати ще си помислят „Явно нещо не е наред с нея, иначе тя нямаше да си съсипе живота на това чудовище.“

Причина 3. Нарушаване на личните граници

Във всяко семейство трябва да има някакво пространство, където никой друг няма право да влиза. Това могат да бъдат специални теми, които обсъждате само заедно, специални дейности (не само интимен контакт), които правите заедно, дори специални думи, които само вие си знаете.

Ако по собствена воля „поканите“ външен човек на тази лична територия, не очаквайте хармонични отношения.

Причина 4. Провокация за изневяра

Сигурно разбирате, че оплакванията ви към съпруга ви не могат да му бъдат приятни. Най-вероятно той е ядосан и раздразнен; несъзнателно си прави извод: „Тази жена настройва другите срещу мен! Ако е така, може би това не е моята жена?

Много логично заключение, нали? И не се учудвайте, ако някой ден хванете съпруга си в изневяра!

Последно
Не пропускай