Вендузен масаж против целулит

0

Целулитът е най-големия кошмар на всяка дама. Един от най-ефикасните методи за да се справите с целулита у дома е вакуумния масаж с вендузи . Вендузният масаж помага да се отървете едновременно от портокаловата кожа и от излишните килограми.
За отстраняване на целулитните образувания  необходими са само две неща :

Стъклена или силиконова вендуза със средна големина;

Антицелулитен крем или олио;

Поставяте вендузата на мястото и издърпвате въздуха с помпата за вакуумен масаж докато вендузата стегне и се залепи за кожата. Едно-две засмуквания са достатъчно за да започнете да движите вендузата. Ако сте засмукали много кожа движението на вендузата ще бъде трудно. За да е възможно движението на вендузата намажете кожата с антицелулитен крем или олио. Използването на антицелулитни продукти за антицелулитния масаж  допълнително стимулира разграждането на токсините, мазнините и подобрява циркулацията на кръвта.
Масажирайте проблемните части с праволинейни и кръгообразни движения в посока обратна на часовниковата стрелка около 20-30 минути.

В началото усещането е болезнено, но след това масажирането става приятно. Тази процедура трябва да се провежда ежедневно в продължение на един месец. Процесът на премахване на целулита е дълъг, за да постигнете желаните резултати въоръжете се с воля, постоянство и търпение. Вакуумният масаж с вендузи помага, но здравословното хранене и спорта играят съществена роля в борбата срещу целулита.

Снимка: © Valua Vitaly – Fotolia

Остави коментар