Торта за Свети Валентин

0

Наближава денят на влюбените. Колкото и да смятате Свети Валентин за неестествен празник, всички празнуват, всички говорят за него и някак си това ви кара да се замислите как да изненадатe половинката си. А ако пак сте от тези жени, които обичат всички празници и поводите за купонясване, това е прекрасна идея, за да отпразнувате празника с обичания от вас човек.
Направете торта специално за него. Знаете ли какви плодове обича вашия любим? Мисля, че няма човек, който би отказал чийзкейк с домашно сладко от ягоди. Много ще го зарадвате с тортата за Свети Валентин. Особено ако не сте от тези жени, които обичат да готвят. Тази торта се прави за по-малко от час, а изглежда много изискано и вкусно. Най-хубавото е, че тази торта за Свети Валентин няма нужда от печене.

Ето необходимите продукти за тортата (чийзкейк) за Свети Валентин:

  • 1 пакет бисквити за торта;
  • 150 г. масло;
  • 200 г. извара;
  • 300 г. кисело мляко;
  • 200 г сметана;
  • 1 ч.ч. захар;
  • 1 ванилия;
  • 400 г домашно сладко от ягоди.

Начин на приготвяне:

Натрошете един пакет бисквити и ги смесете с маслото. Така ще получите блата за тортата, който трябва да сложите в чинията за торта. Специално за Свети Валентин може да намерите чиния за торта във формата на сърце. Киселото мляко се разбива със сметаната, изварата, захарта и ванилията. След това изсипете бялата хомогенна смес върху блата за торта. Декорирайте тортата като на снимката по-горе. Ако не намерите сладко от ягоди може да избере домашно сладко от друг червен плод (боровинки, малини, къпини и др). Сложете тортата в хладилника за 3 часа, за да се стегне добре сладкото от ягоди.

Идея плюс: Напишете името му върху тортата с желе бонбони, зърна от нар, шоколадови пръчици или сладкарско тесто за моделиране. Никога няма да забрави тази вкусна и романтична изненада и с нетърпение ще очаква следващия подарък за Свети Валентин. Празниците не са създадени за правене на подаръци, а за подаряване на любов и малки жестове.

Снимка: © olyina – Fotolia

Остави коментар