Съвети за красива походка с токчета

0

Всички жени обичат токчетата, но голяма част от тях не умеят да вървят добре на любимите високи обувки. Тези жени погледнати отстрани изглежда, че във всеки момент ще паднат. Има и такива жени, които размахат ръце все едно летят. Най-смешни са тези, които приличат на баба с наведена глава, гледащи в краката си и вървящи бавно. Ако се припознахте в един от трите горни случаи, прочетете следните съвети, за да придобиете красива походка с токчета.

Вървете изправени, с вдигната глава, без да размахвате ръцете си. Гърбът също трябва да изправен, а раменете на еднаква височина.

Първо стъпвате на петата, без да свивате коляното. Крачката става лека, къса и енергична. Дишайте равномерно. Ходенето на високи токчета не е мъчително, въпреки факта, че кракът заема неестествена поза. Но обувките трябва да са ви удобни, а краката отпочинали. Обувките със средно висок ток ще направят походката красива.

Не тичайте, когато сте на токчета. Първо, не е красиво, а е и опасно, защото може да счупите ръка или крак. Второ, няма как да стигнете по-бързо, въпреки че закъснявате. И трето може съсипете обувките.

И не на последно място са упражненията за красива походка и тренингите вкъщи.

Учете се да запазвате равновесие. Идеята да се носи тежест на главата идва от източните страни. Застанете боси, изправете тялото и внимателно поставете една книга върху главата си. Пуснете свободно ръцете, въпреки че в началото може да ви се наложи да придържате книгата с ръце. Тръгнете напред със средна крачка. След като усъвършенствате техниката за запазване на равновесие, походката автоматично става красива, дори когато сте на 12- сантиметрови токчета.

Ходете на пръсти в продължение на 1 минута без да свивате коленете. След това тичайте леко на пръсти в продължение на 1-2 минути.

Честото изкачване и слизане по стълби също помагат да придобиете красива походка, защото краката се редуват при всяко стъпало.

Специалистите препоръчват да ходите пеша поне 15 минути всеки ден. Не използвайте градският транспорт за две – три спирки.

Нищо чудно да станете от дамите, които казват, че на високи обувки се върви по-лесно.

Снимка: Fotolia

Остави коментар