Основните грешки при контуриране на лицето

0

Контурирането на лицето представлява игра с фон дьо тен, пудра, бронзант и разни други кремове за лице, която изисква много умения. Правилно направения контур на лицето е много важен етап от процеса на гримиране, въпреки факта, че за много дами се оказва трудна задача. Вземете под внимание тези съвети ако искате да улесните този разкрасителен ритуал наречен правилно контуриране на лицето. Ето основните грешки, които правите при контуриране на лицето.

Използвате продукти с блясък
Идеята за контуриране на лицето е да придадете „здравословен блясък на лицето“, с правилното нанасяне на цветовете. За тази цел не използвайте продуктите с блясък, защото може да постигнете обратен ефект. Лицето не трябва да блести, а да бъде подчертано с матови пудри и кремове.

Използвате топлите тонове
Избягвайте кремове и матови пудри с цветове като тъмно кафяво и червено. Преди да направите контура на лицето проверете цветове, които ще използвате дали съвпадат с цвета на кожата на лицето. Освен това цветове, които ще използвате трябва са се доближават и да са в същата цветова гама. Ако цветовете се разминават няма да успеете да ги слеете на лицето.

Контурирате без четки
Дори ако сте намерили правилните цветове за вашето лице, ако се опитвате да нанесете продуктите с ръце всичко отива на кино. За да подчертаете хубавите черти на лицето и да слеете правилно различните нюанси фон дьо тен използвайте различни видове четки за гримиране. Преди да започнете да правите контура на лицето проверете дали четките са чисти.

Забравяйте да балансирате цветовете
Това означава, че първо трябва да прецените кои части на лицето ще подчертаете и след това да създадете баланс между подчертаните части и по-леко изразените линии.

Излизате без проверка
Понякога светлината във вашата баня не е достатъчна и може да ви излъже. Излезте навън с огледалото в ръце, за да проверите дали цветовете са правилно смесени. Това е последната проверка, която ще ви предпази от евентуален шок.

Снимка: kiuikson Fotolia

Остави коментар