Няколко маски за мазна коса

2

Ако ежедневно се сблъсквате с проблема наречен мазна коса опитайте да направите някоя от предложените маски с домашни продукти. Има резултат само трябва да намерите най-подходящата комбинация съставки за направите здрава и красива вашата коса.

Маска с жълтък и алкохол Необходими съставки: 1 жълтък, 1 чаена лъжичка алкохол и 1 чаена лъжичка вода. Голямото количество на холестерол, който се съдържа в жълтъка намалява естественото отделяне на мазнини от кожата на главата. Един жълтък се смесва с една чаена лъжичка алкохол и една чаена лъжичка вода. Маската се нанася върху чиста коса. Масажирате докато попие в кожата на главата и оставете маската да действа около 10 минути, след което се измива с топла вода.

Маска с кисело мляко и сода за хляб
Необходими съставки: 5 супени лъжици кисело мляко, 1 супена лъжица сода за хляб и 1 супена лъжица прясно изцеден лимонов сок. Смесете всички съставки и нанесете на косата. Оставете маската да действа около 40 минути и измийте с хладка вода. С тази маска може да третирате косата един път седмично.

Маска с жълтък, мед и лимон
Необходими съставки:1 жълтък, 2 супени лъжици прясно изцеден лимонов сок и 1 супена лъжица мед. Смесете съставките, докато не получите гъста смес. Маската нанесете върху суха коса, така че да втриете една част от маската в темето, а другата част да разпределите върху цялата коса. След 15 минути хубаво изплакнете косата.

Маска с чесън, сок от агаве, мед, лимон и жълтък
Необходими съставки: парче чесън, една супена лъжица мед, сок от агаве, лимонов сок и 1 жълтък. Смесете всички съставки и нанесете на темето и масажирайте. Оставете да действа 30 минути и след това измийте косата.

Маска с лайка, липа и коприва

Необходими съставки: чай от лайка, чай от коприва и чай от липа. В чаша вряла вода сложете една лъжичка чай от лайка, коприва и липа. Оставете чая да престои 30 минути и да изстине. Натопете цялата коса с чая, сложете найлонова шапка и оставете да престои един час. След това измийте обилно с топла вода.

Също така може да подготвите и лосион против мазната коса от 4 супени лъжици лимонов сок и чаша алкохол. Резултатът е налице, вече може да се радвате на неустоимия блясък на вашата коса.

Снимка: Fotolia

2 Comments

  1. Лора on

    маските сигурно са добри и полезни, но реших да ви споделя в какво аз открих решението на проблема. взех си шампоан за мазна коса с лимонено чаено дърво от серията на Desert Essence и съм повече от доволна 🙂

  2. Цвети on

    оо да, съгласна съм. аз ползвам възстановяващия от същата серия и качеството е несравнимо

Остави коментар