Контуриране на лицето- урок за начинаещи

0

Контурът на лицето е първото нещо, което трябва да направим ако искаме да имаме хубав и стегнат грим. За съжаление огромна част от жените не обгръщат голямо внимание и не се замислят какво стои в основата на идеята за контур на лицето. Прикриват недостатъците на лицето с един слой от любимия фон дьо тен, подминавайки първата важна стъпка, която същевременно помага да прикрият неравностите на кожата и да подчертаят хубавите линии на лицето без много грим. Контурирането изисква да осигурите различни нюанси фон дьо тен (течен и на прах) и да определите, кои части на лицето ще трябва да бъдат подчертани, а кои линии не трябва да бъдат изразени. Контурирането на лицето зависи от тена на кожата и формата на лицето. Преди да намерите правилния контур за вашето лице, което никак не е лесна задача ви съветвате да пробвате да подчертаете линиите на лицето според урока за начинаещи.

Необходими материали: един нюанс фон дъо тен, бронзант и няколко четки за гримиране.

  • Нанесете щедро по-голямо количество от вашия фон дьо тен на скулите, носа, брадичката под очите, под бузите и на челото. Опитайте се да размажете добре фон дьо тена с кръгови движения започвайки от централната част на лицето към външните части.
  • Нанесете бронзант върху горната линия на челото, скулите и около носа. Може да сложите малко бронзант за лице и над брадичката или точно под долната устна.
  • Смесете цветовете хубаво, така че да не създават кръгове и линии по лицето, а да изпъкват определени части на лицето. Със сигурност ще установите разликата.

Този урок за начинаещи има за цел да ви покаже какъв е ефекта от използването на два различни нюанса и да ви покаже, че сами ще можете да определите къде е необходимо да нанесете по-светлите тонове фон дьо тен, а къде да по-тъмните нюанси. Не забравяйте да добавите малко руж на бузите и в зависимост от предстоящото събитие да гримирате останалата част на лицето. Постарайте се да намерите правилната техника за контур на лицето и кожата ви ще заблести!

Снимка: © blueringmedia – Fotolia

Остави коментар