Как се прави воден маникюр

0

След поредицата от маникюри, които ви показахме през последните няколко дни, настъпи моментът да ви представим един наистина оригинален начин за арт дизайн на ноктите. Декорирането на ноктите е изкуство, а водният маникюр е част от това изкуство, което може да направите сами у дома.

Тъй като с водният маникюр всички нокти са оцветени по различен начин, препоръчително e нокътните плочки да са еднакво оформени. Както виждате на снимката водният маникюр е подходящ както за дълги, така и за къси нокти. Единственото нещо, което се изисква от вас е да оформите добре ноктите си и да следвате стъпките на снимката.

Необходими материали: лак за основа, оранжев лак, син лак, жълт лак, чаша с вода, клечки за зъби, тиксо, лакочистител и памук.

Не забравяйте да подготвите подръка и уредите си за маникюр – аз ползвам такива, и са наистина добри. Ако вие нямата подходящи, изберете си оттук.

Първо залепете лентички тиксо около нокътната плочка, за да предпазите кожата от оцветяване. Сипете вода в пластмасов съд. Водата трябва да бъде чиста и със стайна температура.

Капнете една капка от жълтия лак и с помощта на клечка за зъби направете кръг. В средата на кръга сложете от синия лак и по същия начин направете още един кръг и със синия и с оранжевия лак. След като получите желаната шарка потопете пръста във водата. Шарката ще се залепи върху нокътя. С помощта на клечката за зъби оберете излишното количество лак. Оставете 3-4 минути шарката да изсъхне хубаво и след това почистете кожата около ноктите с напоено тампонче с лакочистител. Фиксирайте декорацията с един слой топ лак и водният маникюр е готов.

Поздравления за изящно декорираните нокти!

 

воден маникюр 1

Остави коментар