Как да предотвратим появата на бръчки

0

След 40-та година кожата на лицето при жените започва да намалява своята жизненост. При някой жени много по-рано от тази възраст кожата става суха, на петна, нееластична и набръчкана. Появата на бръчки на лицето е първият признак, че кожата започва да старее. С цел да запазите младежкия си вид на лицето предлагаме да вземете предпазни мерки, които да забавят процеса на застаряване на кожата. Понякога преждевременното стареене на кожата е до ген, но има три изключително важни фактора, които ще ви помогнат да предотвратите появата на бръчки. Не провокирайте преждевременното стареене. Красотата и здравето на кожата са във вашите ръце.

Грижа за кожата
Преди всичко голямо внимание трябва да се обърне на грижата на кожата. Правилното измиване на кожата на лицето, разгримирането и използването на качествена козметика според типа на кожата, забавят процеса на застаряването. Домашните маски и професионалният масаж за лице предотвратяват появата на бръчки.

Кожата, която е изложена често на слънце е склонна към образуване на бръчки. Също така дамите, които обичат солариума рискуват да предизвикат стареенето на кожата да започне по-рано. През зимата студа, вятъра и ниските температури могат да изсушат нежната кожа на лицето и ръцете и да доведат до поява на бръчки, ако кожата не е защитена. За тази цел лятото не излизайте навън без слънцезащитен крем, а зимата предпазете кожата със специална козметика за защита от студ и вятър.

Здравословен начин на живот
Здравословният начин на живот също забавя процеса на застаряване на кожата. Така че освен хубава фигура, със здравословния начин на живот ще имате и красива кожа. Особено значение имат и пълноценната почивка, разходките на чист въздух, движението, спорта и 8-часовия сън. Добре поддържаната жена изглежда красиво, защото живее здравословно.

Позитивно мислене
Огромно влияние в процеса на стареенето оказва нервната система и духовния живот. За това ако искате да забавите процеса на застаряване на кожата, не придавайте важност на ежедневните проблеми. Доказано е че жените, които са весели, усмихнати и позитивни изглеждат по-млади, защото кожата на лицето им е нежна, свежа и с по-малко бръчки. И обратното – не толкова позитивните хора остаряват преждевременно.

Снимка: Fotolia

 

Остави коментар